divendres, 27 de maig de 2016

VINCENT VAN GOGH

Avui a l'hora de plàstica hem fet de petits pintors.  Ens han explicat coses d'un pintor anomenat Vincent Van Gogh.  
Nascut a Holanda, en el petit poble de Groot Zundert, era fill d’un pastor protestant. En la seva família hi havia diversos marxants d’art, fet que possiblement va marcar la seva evolució. Després de diversos fracassos personals, la seva concepció de la caritat cristiana, apresa del pare, va portar-lo al Borinage, una regió minera del sud de Bèlgica, on va predicar la religió als obrers. Tanmateix, una nova crisi personal, cap a 1880, va portar-lo a considerar que la seva tasca missionera entre els miners era un fracàs.
Aleshores va decidir dedicar-se exclusivament a l’art. Instal·lat a París amb el seu germà Theo des de 1886, Van Gogh va entrar en contacte amb les novetats impressionistes i va establir amistat amb Gauguin. En la capital de laBelle Époque va descobrir l’ús del color com a element fonamental de la pintura. Fins i tot va fer alguna incursió en el puntillisme de Seurat i en la claredat de l’estampa japonesa. Però la seva personalitat solitària i autodidacta el convertia en un inadaptat i fracassat en tots els ambients.
Així, la vida a París tampoc li resultava agradable, fet que va empènyer-lo a la beguda i la marginació social. Més endavant, va traslladar-se a Arles, en el sud de França, on va portar una vida solitària, consumit per una activitat pictòrica febril, l’abús de l’alcohol i el tabac, i la incursió en un expressionisme enèrgic. En definitiva, els símptomes d’una malaltia mental van aguditzar-se i en una accés de rauxa va tallar-se una orella. Sempre protegit pel seu germà Theo, el 1889, va ingressar en un hospital psiquiàtric, però el desequilibri va persistir i el 27 de juliol de 1890, amb només trenta-set anys, va suïcidar-se.


28 comentaris:

 1. eus van cedar bé

  ResponElimina
 2. m´agradat molt lo de pintar

  ResponElimina
 3. Andrea Rodríguez Garcia7 de juny de 2016 a les 7:47

  va ser molt guay

  ResponElimina
 4. Qins dibuixos mes xulos

  ResponElimina
 5. Els dibuixos que vam dibuixar van ser molt xulos.

  ResponElimina
 6. em va agradar molt el projecte

  ResponElimina
 7. Mu vaig passar molt bé fent aixo!(:

  ResponElimina
 8. va ser molt divertit!

  ResponElimina
 9. Ens ban que da molt xulis els dibuixos

  ResponElimina
 10. aquell dia va ser molt xulo

  ResponElimina